مرجعیت شیعه

مرجعیت شیعه آيت الله العظمى سيد صادق حسيني شيرازى: فرهنگ غدير، فرهنگى بي نظير است

مرجعیت شیعه در درس خارج فقه خود طی سخنانی به بيان عظمت واقعه غدیر پرداختند.

 

مرجعیت شیعه در درس خارج فقه خود طی سخنانی به بيان عظمت واقعه غدیر پرداختند.

مرجع عالیقدر «آیت الله العظمی سید صادق شیرازی»مدظله، در درس خارج فقه خود به مناسبت نزدیک شدن عید غدیر سخنانی را ایراد نمودند.

معظم له طی سخنانی با اشاره به خطبه حضرت «رسول اکرم صلی الله علیه و آله» در روز غدیر و سختی ها و در عین حال صبری که ایشان در راه رسالت خود متحمل شدند، بيان داشتند: پیامبر از کفار سختی های زیادی دیدند، ولی آنها را نفرین ننمودند؛ اما در روز غدیر شاهد آن هستیم که پیامبر رحمت در حق دوستداران امیرالمومنین علیه السلام دعا نموده و دشمنان ایشان را نفرین می نمایند.

ایشان با اشاره به واقعه غدیر ادامه دادند: غدیر یک قضیه و اتفاق نیست بلکه یک فرهنگ انسانی کامل است در همه ابعاد. عظمت غدیر از سیره، گفتار و تقریر امیرمؤمنان علیه السلام دانسته می شود و این امام مظلوم شیعه در دوران حکومت خود نشان دادند که فرهنگ غدیر بی نظیر است.

معظم له سپس با در خواست از جوانان که خود برای مطالعه تاریخ اقدام کنند، فرمودند: در حکومت ایشان یک  نفر از گرسنگى جان خود را از دست نداد و زندانی یا کشته سیاسی وجود نداشت. در حکومت «علی بن ابی طالب عليهما السلام» هیچ کس در شهر خودش بی خانه نبود. چون ایشان زمین را از آنِ خدا می دانستند.

امام علی علیه السلام حکومت را مدیر می دانستند و نه مالک؛ ولی با مطالعه حکومت های بنى عباس و بنی امیه خواهید دید که چند نفر در دوران این حکومت ها جان خود را بر اثر فقر و گرسنگی از دست داده اند.

مرجعیت شیعه سپس ادامه دادند: فرهنگ غدیر را در زندگانی مراجع تقلیدی که دنباله رو «علی بن ابی طالب عليهما السلام» بودند نیز، می توان یافت.

یکی از این بزرگان «میرزا محمد تقی شیرازی»قدس سره، بود که انقلاب ۱۹۲۰ ملت عراق را در مقابل استعمارگران انگلیسی رقم زد. 

انگلیسی ها در آن سال با هجوم به کشور عراق مردم بی گناه را کشتند، شکنجه کردند، تبعید کردند و جنایت های دیگر. اما، مرحوم میرزا در جریان جنگ با اشغالگران بیانیه ای صادر کردند که طبق آن کسی حق نداشت با اسیران انگلیسی بدرفتاری کند و یا به آنان گرسنگی دهد و یا آنان را مورد آزار قرار دهد و این فرهنگ غدیر است.

معظم له در ادامه فرمودند: ما در قبال غدیر دو وظیفه داریم:

اول: ابلاغ و رساندن غدیر به تمام جهانيان است، همانگونه که پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله با لفظ (فلیبلغ) در خطبه غدیر بر این مهم تأکید کردند. 

معظم له افزودند: اگر امروز کسی در قبال فرهنگ غدیر کوتاهی کند و علی رغم توانایی آن را به جهان نرساند، شامل نفرین «رسول خدا صلی الله علیه وآله» می شود.

و دوم: تمام حکومت های دنیا را دعوت می کنم به فرهنگ غدیر مراجعه کنند و این فرهنگ ناب را سرلوحه عملکرد خود قرار دهند. فرهنگ غدیر به جهان نرسیده است و سبب این امر کم کاری در این دو مسیر است.

مرجع  عالیقدر «آیت الله العظمی سید صادق شیرازی»مدظله، در پایان سخنان خود، با اشاره به وظیفه شیعیان در راه احیا و انتشار فرهنگ غدیر فرمودند: احیا و انتشار فرهنگ غدیر، بیش از دیگران بر عهده سه گروه است: عالمان دینی، جوانان و صاحبان ثروت و قدرت که نباید در این راه کوتاهی کنند تا مشمول دعای رسول گرامی اسلام صلی الله علیه وآله شوند.

 

 

اخبار مرتبط

دکمه بازگشت به بالا